Välbesökt Theremin-föreläsning

Kort follow-up på gårdagens utlysning. Totalt dök nio personer upp under kvällen, vilket nog är snudd på rekord 🙂

Tomas' presentation about the thereminTomas höll presentation om thereminen,vilket resulterade i en del frågor. Bland annat undrades det hur strökapacitansen i antennen beror på vars spelarens hand är och hur det påverkar frekvensen. Även frekvensblandarens funktion gav en del huvudbry.

Efter presentationen kom skelettet förbi med sitt hemmabygge. Tanken var att visa på oscilloskop hur de olika delarna i thereminen fungerar. Tyvärr trilskades hårdvaran en smula, men åskådarna kunde istället dra slutsaser om varför kretsen inte fungerade.

Presentationen som användes kan laddas ner här: theremin.odp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *