Juluppehåll, decemberjam, och diverse syntesmetoder

Det har bloggats dåligt! De förra två veckorna spenderades med att gå igenom olika ljudsyntesmetoder på ett lite djupare plan – specifikt subtraktiv syntes och frekvensmodulation, med demonstrationer i mjukvarusyntarna Helm respektive Dexed, även med lite diskussioner om modulationskällor (LFO och ADSR-envelopes) och hur man kan använda dem på olika sätt för att skapa snygga och spännande ljud att skapa musik med.

I förrgår jammades det återigen, huvudsakligen av Petter och Johan, men det dök även upp lite oväntade gäster från och till. Setupen var något annorlunda, med Johan härjandes på en Novation Circuit och en Korg SQ-1, medan Petter hade en MicroKorg, Electribe EA-1, samt en Teenage Engineering PO-12 för trumbeats. Axolotin kom återigen i tjänst, men denna gång främst för att hålla synk mellan PO-12:an och de enheter som pratade MIDI snarare än som en självständig ljudkälla eller filter.

Som titeln antyder kommer vi nu ta ett litet jul- och nyårsuppehåll. Nästa gång vi gör spacet osäkert är 9/1, från kl. 19 som vanligt!

2 thoughts on “Juluppehåll, decemberjam, och diverse syntesmetoder

  1. Pingback: Jam-inspelning och ljudteknik – Umeå Music Hackspace

  2. Pingback: Liten tillbakablick och framåtblick – Umeå Music Hackspace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *