Musik-kodning

Förra veckan ägnades åt musik-kodning i Sonic Pi, som är byggt på SuperCollider-språket. I jämförelse med Bytebeats så är denna typ av musikkodning betydligt mer “musikalisk”, genom att man explicit kan använda sig av toner, skalor, “normala” subtraktiva synthkonstruktioner, samples, trumloopar och dylikt. Det finns även starkt stöd för intressant självgenererande musik, genom att man kan “slumpa” fram riff, melodier, basgångar och trumkomp.

Sonic-pi.net har ett antal snygga och välgjorda tutorials för den som är mer nyfiken!

Det har även dykt upp en Soundcraft-mixer vi kommer försöka konstruera en PSU till, med lite tur kommer den fungera redan ikväll, då vi i vanlig ordning blandar och ger friskt i ett elektro-jam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *