Välkommen till Spacet

Spacet (mindre ofta angett som space1, spejset, spc1...) är den lokal Umeå Hackerspace använder som samlingspunkt. Vi är förstås även esoteriska och surfar runt i cyberrymden men ibland känns det bra att ha en fysisk plats att gå till. Spacet hittar du till genom källaringången på Fabriksgatan 8b i Umeå.

Hit vill vi välkomna samtliga nyfikna personer som vill experimentera, granska, fixa och/eller skapa något. I Spacet så kan du bolla idéer med de som har andra erfarenheter och kunskaper i en miljö där vi alla vill fördjupa oss i något eller flera intressen och det är okej att misslyckas, för det är bara en variant av att lära sig.

Grundfilosofin i Spacet är att de verktyg vi arbetar med och de resultat som framkommer är fritt tillgängliga (tänk fri mjukvara, kultur och data). Licensiering ska inte vara ett hinder för medverkande och vi försöker alltid lite extra att använda sådant som är tillgängligt för alla. Genom att bidra "uppströms" med användning, felrapporter och kunskapsspridning blir de digitala allmänningarna bättre och bättre - för alla.

Digital design, elektronik, IT-säkerhet och lekfullhet har varit vanligast i verksamheten men metodiken bakom hacking - i princip att plocka isär, modifiera och sätta ihop igen - har man även nytta av i vardaglig problemlösning.

När man väl tänker i banorna att "det här kan jag nog förstå mig på om jag försöker" öppnar sig en helt ny värld där man känner glädje och nyfikenhet istället för skräck och ångest! Problem kan fortfarande vara svåra, men bryter man ner dem kan man alltid förstå varje del för sig och sedan pussla ihop det.

2016 års öppet hus: Music Hackspace på måndagar 19.00 till 21.30 och allmänt öppet hus på onsdagar 19.00 till 22.00

Välkommen till öppet hus i Spacet! Fundera gärna på om du har något du själv vill göra eller kanske hushållsprylar som behöver repareras och dyk upp!