Ursäkta röran, vi rensar upp!

Både fredag och lördag har i Spacet ägnats åt städning och rensning av diverse skräp, bråte och annat roligt som på olika vägar har hamnat i vår ägo. Två fulla släpvagnar har bland annat körts till Gimonäs, och det har även identifierats ett antal saker som vi ska sälja iväg eller på annat sätt bli av med. Som resultat så har vi haft betydligt mer utrymme att flytta omkring saker i olika riktningar, och har påbörjat ett antal olika planerade ommöbleringar, som förhoppningsvis ska göra det lättare och smidigare att faktiskt få saker gjorda i spacet.

Den största och kanske mest omfattande omflyttningen, som ännu inte är klar, är att mekutrymmet numera kommer vara i det yttre av rummen ("Labbet"), medan den största delen av elektronikhackandet kommer ta mekrummets plats. Det kommer göra det betydligt lättare att exemplelvis meka med cyklar och andra lite mer skrymmande och skitiga saker utan att störa och smutsa ner mer än nödvändigt.

Även i stora rummet kommer ske en hel del förändringar - bland annat kommer det byggas en helt ny spacebar, som återigen förhoppningsvis ska fungera bättre på alla möjliga vis.

För musikhackarnas räkning kommer förändringarna i första läget inte påverka supermycket - en av lådorna i förrådet har vikts helt åt ljudkabel, och projektet att få igång mixern har kommit ytterligare en liten bit framåt, även om den inte har funktionstestats än. Ett planerat större soffbord kommer göra jammen enklare, och det finns planer på att hålla utkik efter en Cymatics LR16 för att kunna spela in direkt från mixern.